Zomerstage Nationaal Park Gran Paradiso

Beker van West-Vlaanderen Sportklimmen

Binnenkort organissert de WBV, in samenwoerking met Blueberry-club opnieuw de berk van West-Vlaanderen sportklimmen
Zomerstage Nationaal Park Gran Paradiso

Zomerstage in het Gran Paradiso Nationaal Park:

We maken een 6-daagse huttentocht (17-22/08) in het Gran Paradiso Nationaal Park, gelegen in Val d'Aosta.  Dit is het oudste nationaal park van Italië, en ook een van de mooiste. Anders dan meeste tochten blijven we ten westen van de Gran Paradiso, tussen Valsavarenche en Val Grisenche.

We lopen tussen de gletsjers, steken hoge bergpassen over, doorkruisen ongerepte valleien en waar mogelijk nemen we een topje mee, nemen we een duikje ...

Overnachten doen we in hooggelegen berghutten en de avond voor en na de tocht is er een pensionnetje/berghut voorzien.

Begeleiders zijn Valentijn Kuijken en Peter Verburgh, beiden erkend instructeurs bergwandelen (IMWT).

Qua moeilijkheidsgraad (technisch & fysiek) valt de tocht onder "begeleide tocht - gevorderden". Gedurende gans de tocht draag je zelf je trekking rugzak, verschillende dagen klimmen we meer dan 1000 hoogtemeters en we passeren ook enkele technische stukjes.

Inschrijven kan door overschrijving van 50€/persoon op de WBV-rekening ( BE68 4764 3365 2134 ) met vermelding van “Gran Paradiso en je naam”. Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 personen.

Programma:

- dinsdag 16/08: heenreis en samenkomst in pensionnetje

- woensdag 17 tot en met maandag 22/08: 6-daagse trekking en overnachting in pensionnetje

- dinsdag 23/08: terugreis

Prijs:

- WBV-leden: € 540 (bij 6 deelnemers) - € 490 (bij 10 deelnemers)

- niet-WBV-leden: sluiten voorafgaand een WBV-light lidmaatschap af (25€)

- inclusief: overnachtingen in berghutten halfpension + overnachting in pensionnetje voor en na de tocht ... en natuurlijk onze begeleiding :-)

- exclusief: avondmaal in pensionnetje voor en na de tocht, persoonlijke uitgaven in de hutten (drank, soms douche, ...), kosten van carpooling (te verdelen).

Voor meer info kun je ons contacteren:

Peter Verburgh: 0473 366685

Valentijn Kuijken: 0478 491558